COVİD-19 VELI BİLGİLENDİRME MEKTUBU

COVİD-19 VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

Sayın Veli, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve pandemi yaparak tüm dünyayı tehdit etmekte olan yeni coronavirüs hastalığı ( COVID-19)'na karşı, dünyada olduğu gibi ülkemizde de alınan önlemler ve yapılan çalışmalar ile hastalıkla mücadelemiz devam etmektedir. Covid-19, hastaların veya belirti göstermeden virusu taşıyan kişilerin öksürme, hapşırma, konuşma ve hatta solumaları sırasında ortaya saçılan damlacıklar yolu ile bulaşmaktadır. Virus içeren bu damlacıkların solunması ile hastalık bulaşırken, bu damlacıklarla kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra eller yıkanmadan ağız, burun ve göze temas halinde de dolaylı yoldan bulaş meydana gelebilmektedir. Henüz hastalık belirtisi göstermeyen veya hastalığı çok hafif belirtilerle ya da hiç belirti oluşmadan geçiren kişilerin de, bu hastalığı bulaştırma riski bulunduğu unutulmamalıdır. Ayrıca okullar gibi toplu yaşam alanları 'Maske- Sosyal mesafe- Temizlik' kurallarına mutlak surette uyulması gereken, virüsün bulaş riskinin fazla olduğu yerlerdir. Salgınla mücadelemizde siz velilerimizin desteğine ihtiyacımız var! Bu mücadelede başarıya ulaşmak için sizlerden beklentimiz; Öğrencimize - Maskesini uygun şekilde kullanmasını ve yanında yedek maske bulundurmasını, - Okulda ve sosyal alanlarda sosyal mesafeye dikkat etmesini, - Ortak kullanım alanlarında bulunan eşyalara ve yüzeylere (servis ve toplu ulaşım araçlarındaki tutamaklar, kapı kolu, tırabzan, duvarlar vb.) dokunmaması; dokunması halinde elini yüzüne, ağzına, burnuna ve gözüne temas etmemesi gerektiğini, - Ellerini sık sık sabun ve su ile yıkamasını, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kolonya veya antiseptik madde ile temizlemesini, - Kişisel hijyenine dikkat etmesini, okul idaresinin belirlediği hijyen kurallarına uymasını, - Arkadaşlarıyla yiyecek, içecek ve araç gereçlerini paylaşmamasını, TEMBİHLEYİNİZ! Önemseyiniz! - Dengeli ve sağlıklı beslenmesine, uyku düzenine özen gösteriniz. - Yüksek ateş, öksürük ya da başka bir hastalık belirtisi varsa idareyi bilgilendirerek okula göndermeyiniz. Mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurunuz. - Her gün temiz kıyafet ile okula gitmesini sağlayınız. - Öğrencimizin her gün aynı kişi tarafından okula bırakılıp alınmasına, kronik hastalığı olan ya da 65 yaş üzeri kişiler tarafından okula bırakılmamasına dikkat ediniz. - Acil durumlar dışında okul alanına (okul servisi, sınıf, bahçe, öğretmenler odası vb.) girmeyiniz. - Okul idaresi ve öğretmenler ile iletişimi, uzaktan erişim(telefon, sms, e-posta vb.) İle sağlayınız. - Öğrencimiz eve döndüğünde gerekli hijyeni sağlayıp sağlamadığını takip ediniz. - Ayakkabı ve kıyafetlerini değiştirerek çıkan ayakkabı ve kıyafetlerin temizliğini sağlayınız. - Okuldan geldikten sonra elini ve yüzünü sabunla en az 20 saniye yıkamasını sağlayınız. (Ağız ve burun hijyenini sağlayınız, mümkünse duş aldırınız.) - Okulda kullandığı çanta, kitap, defter, silgi vb. Malzemelerin dezenfekte edilmesini sağlayınız. Sizlerin de desteği ile salgın süresince çocuklarımızın sağlıklı şekilde eğitim ve öğretimlerini sürdürerek bu süreci sorunsuz şekilde atlatacağımıza inanıyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum.

21.03.2021 114

Kaynak: Meb